Uuden edessä? Yhteistyöllä vai yksin?



HÄVETTÄÄ!! NIIN ON KIIRE, ETTEI OLE "MUKA" AIKAA OTTAA KANTAA JA ASIOITA ESIIN TUODA!

Onneksi olen tällainen noviisi, näissä politiikan asioissa, että vielä uskallan ja voin sanoa mitä mieltä oikeasti olen. Toivottavasti siihen ei tarvitse edes mennä, että jokin "ryhmäkokous" suuni totaalisesti tukkii! En edelleenkään osaa ajatella, että olen jo osa tätä kunnallista pääätöksentekoa. Itse ajattelen edelleen asioita, kuntalaisen ja kaupunkilaisen näkökulmasta. Ja toivon, että tulevaisuudessa olen niin rohkea ja uskalias, että uskallan omat mielipiteeni sanoa, aina ja suoraan.

Onneksi siihen jo itse luottamusta sain loppu syksystä, kun erästä asiaa pohdittiin eräässä ryhmäkokouksessa. Minä epäröin ja sanoin oman mielipiteeni, siinä konkarit sitten sanoivat, että Mia toivomme, että luotat isomman organisaation päätöksen kykyyn ja uskot, että he voivat viedä asiaa eteenpäin. No uskoin ja uskon heidän päätöksen kykyynsä. Tuli kuitenkin sellainen tunne, että kuitenkin pitäisi päästä vielä eteenpäin, että todella voisin vaikuttaa.

SOTE JA KUNTA-UUDISTUS.

PAKKO, on aina pahasta. Mutta jos on pakko, miten se pakko liitos tehdään niin, että kaikkein vähiten kärsii/hyötyy se kuntalainen,  joka pakolla isoon liitetään.
Taas olen noviisi, ja mietin, kyllähän jokainen kunnassa päättävä ihminen tietää, miten meillä menee? Onko meillä tulevaisuutta itsenäisenä, vai kannattaisiko meidän kuitenkin liittyä johonkin suurempaan. Näin itse ajattelen ja toivottavasti, myös pakkoliitoksenkunnissa. Ihan noviisina näitä heitän. :) Perus-asiat on oltava kuitenkin kohdillaan.

Jotenkin ymmärrän myös tulevien liitoskuntien päätäjiä ja asukkaita. Säilyykö terveyskeskus? Mihin meidän mummi joutuu, jos vainhainkoti lopetetaan? Säilyykö  kirjasto? Säilyykö koulut, ja niissä terkkarit? Säilyykö lähikauppa? Onko meillä vieä posti? Ihan peruskuntalainen ajattelee aivan erilailla kun päättäjä. Miten tulevissa liitoskunnissa ihmisille saadaan selväksi se, että isosta byrokratiasta ollaan eron pois pääsemässä? Monien kuntien olot voivat huomattavasti parantua, kun liitytään. Tosin, nyt ei kummoisia suojatyöpaikkoja pystytä näillä resusseilla tarjoamaan, mutta "yhdessä olemme enemmän" ajatusta voisi monelle tarjota.

En osaa vielä ajatella, kun poliittikko, mutta perään kuulutan asioista asioiden nimillä puhumista ihan kaikissa organisaatioissa,

TOISEEN ASIAAN, DEMAREIDEN PUOLUE KOKOUS TOUKOKUUSSA.

Puheenjohtajaa ollaan haastamassa. Yleisesti ottaen siitä ajatellaan, että ihan hyvä. Minun mielestäni, ei välttämätttä hyvä. Jutta on käynyt isot prosessit EU:ssa , että ollaan saatu vakuuksia meidän antamille lainoille. Hän tekee työtä, jota monet arvostavat ja useat eivät arvosta. Hän on pallilla, jota kukaan meistä duunareista ei oikeasti haluaisi. Silti hän vie eteenpäin asioita, joista meille on hyötyä.
Nyt pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja miettä, voisiko joku tehdä asiat paremmin?
Mitä se tekee Demareiden kannatukselle, jos hänet nyt syrjäytetään puheenjohtajan pallilta? Antaako se kuvan kannattajille, että hän on tehnyt jotain väärin? Todellakin antaa!!
Nyt annetaan hänelle vielä työrauha ja odotetaan seuraavia eduskuntavaaleja. Kyllä tämä kannatus vielä nousee, yhteistyöllä, arvoilla, maltilla, työllisyyden parantamisella, liittojen ja puolueen yhteistyöllä, uskolla omiin ja muiden ryhmien yhteistyöllä, sekä positiivisuudella.

NOVIISINA NOVIISIN PAIKALLA

Joku vetää herneet, joku haukkuu,  joku kehuu, mutta hiukan politiikansisäistä pohdintaa..

Miksi me haluamme päättämään asioista? Haluammeko ajaa omaa tulevaisuuttamme eteepäin?
Haluammeko viedä viestiä kaupunkilaisille, että olemme sinua varten?
Miten sinä etenet poliittisella urallasi?
Oletko piireissä? Onko sinulla sukulaisia/ läheisiä ajamassa sinua eteenpäin?
Menetkö eteenpäin omien arvojesi vuoksi?
Millaista politiikkaa sinä haluat viedä eteenpäin?
Perustatko sanomisesi, omien ajatusten vuoksi, vai kenen? Vai minkä? Aatteen?
Miten sinä haluaisit viettää vanhuutesi?

MITÄ SINÄ HALUAT?
MITEN SINÄ ELÄT?
MITÄ HALUAT JÄTTÄÄ TAAKSESI?

KENELLE SINÄ HALUAT JÄTTÄÄ TÄMÄN KAUPUNGIN JA MILLAISENA?


Mia Heinonen




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024