Riistoa, Oikeuksia ja maailmanrauhaa!

Hei!


Olin tänään SASK:in solidaarisuuspäivillä Verkatehtaalla. Puhujia ja työpajoja.
Paljon, ehkä liiankin paljon informaatiota. Vie aikansa käsitellä kuulemaansa.

Moni asia laittoi ajattelemaan. Miksi me valitamme huonoista oloista työpaikalla? Siksi, kun se on meidän jokapäiväistä elämää, ja usein tuntuu, että on liikaa töitä, huonolla palkalla, huono ilmapiiri ja työnantaja ei arvosta tekemäämme työtä! Näinhän se menee. Ja meistä oikeasti tuntuu, että meitä ei kohdella hyvin, eikä oikein.

Tänään kuulin kokonaisuudessaan tämän "ananasmehu" jutun ja silmäni todella aukesivat. Siis jutun, jossa ananasmehua jota S-kauppa ja K-kauppa myivät on tehty tehtaassa Thaimaassa, jossa ihmisiä   riistetään, he tekevät työtä 7 euron kuukausipalkalla 6 päivää viikossa 12 tuntia päivässä ja ansaitsevat 6 lomapäivää vuodessa! Tehtaassa on 4000-9000 ihmistä töissä!!

Mikä on yrityksen vastuu, kun se kuulee tämänlaisia asioita tapahtuvan? Tarkoitan yrityksellä S- kauppaa ja K-kauppaa?  Molemmat kaupat lopettivat yhteistyön juuri tämän firman kanssa ja lähettivät paikalle ihmisiä katsomaan ja tarkistamaan tilannetta, kun asia tuli julkisuuteen. Hyvä ja hienoa. Näillä yrityksillä on "omatunto", joka alkoi kolkuttamaan, kun asia julkiseksi tuli.

Itse olen aina ollut THAIMAA vastainen.
Olen kuullut aivan oksettavia juttuja seksiturismista, kampaajista, partureista, tarjoilijoista, joka superhalvalla hoitaa asiakkaansa kuntoon. Perheen hiukset leikataan kympillä. Ruoka ei maksa mitään, paitsi siellä palvelu on maailman parasta. Jalat hoidetaan ja hierontaa saa rannalla, yksityislääkäriin pääsee halvalla ja hieronnan päätteeksi mies saa suihinoton ja seksiä saa lapsesta, tytöstä, pojasta vanhempaan naiseen. Hinnalla, joka meillä ei tunnu missään.

Kyllä ymmärrän. Nyt nousee karvat pystyyn. Matkailijoilla ja Thaimaan rakastajilla. Palvelu on hyvää aina! Meri on upea, maisemat loistavat, helvetin halvat hinnat. Mikään ei maksa mitään.

Totta helvetissä ei maksa. Duunari saa 7 euroa kuussa ja turisti 2500 ja paljon enemmänkin kuussa palkkaa. Kyllähän maan on pakko ottaa ihmisiä vastaan ja harrastaa turismia, koska siitä se raha monille  ihmisille tulee. Paljonko nämä ihmiset maksavat veroa? Mihin ne turismista tulevat varat menevät? Yrittäjien/välittäjien taskuun? Kuinka paljon maksetaan veroa, että yhteiskunta pyörisi, kuten meillä täällä Suomessa? Miksi lapset, tytöt, pojat, nuoret, miehet, naiset ajautuvat näihin "turistirysiin" töihin. Tai ananas tai tonnikalatehtaisiin?
 Miksi heillä ei ole mahdollisuutta kouluun, koulutukseen, yliopistoihin, ammattikouluihin? Kunnon töihin! Kunnollisella palkalla. Oikeudella järjestäytyä!

Meillä on paljon työttömiä. On nuorisotyöttömyyttä, pitkäaikaistyöttömyyttä.
Firmat lopettavat ja ajavat toimintojaan muihin maihin. Meillä on korkeat palkat, paljon kuluja työntekijöistä.
Mikä on sitten yrityksen vastuu, yhteiskunnallisista vaikutuksista? Meiltä monet Suomalaiset firmat muuttavat ulkomaille. Voiko se vastuu työntekijöistä loppua siihen, että uudessa maassa, ei ole kunnollisia oikeuksia järjestäytyä työntekijöinä ja vaatia edes kohtuullista palkkaa.

Mitä minä voin/haluaisin tehdä?

No, tietty haluan ihan ensin pelastaa kotimaassa kaikki mummot ja papat yksinäisyydeltä, pahaltaololta!
Auttaa kaikkia lapsia, joilla on asiat huonosti täällä kotimaassa.
Antaa rahaa homekouluihin.
Lopettaa kaiken yritystoiminnan, jossa suomalaisen vanhuksen rahat menevät vero paratiiseihin Attendon kanssa.
Kieltää kaikkia ostamasta yksityisiä terveyspalveluita firmoilta, joiden rahat menevät muualle, kun Suomeen.
Kehottaa kaikkia ostamaan tuotteita, joissa on merkintä mistä ne ovat kotoisin!
Sitten haluaisin paremmat olot ja paremmat palkat riistotyöntekijöille, Thaimaassa, Intiassa, Bangladeshissa, ja Afrikan maissa.
Sitten haluaisin maailmanrauhaa ja ja ja ja......!!!

Nyt voin tehdä sen, että kerron näitä tänään kuulemia asioita eteenpäin ja välitän tietoa ja herätän kysymyksiä.



Maailmanparantaja terveisin

Mia Heinonen







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024