Köyhä, Köyhempi, Köyhin..Kuka kärsii? Kuka Maksaa?


NYT TÄÄLTÄ TULEE.....

Kehysriihen leikkaukset esimerkiksi lapsilisistä sai minut raivon partaalle. Olin ja olen todella pettynyt, että niihin sitten kosketaan.
Aiheutti lähes unettoman yön, niin paljon harmitti. SDP:n pitäisi ajaa heikomman asiaa, olla oikeudenmukaisuuden puolestapuhuja ja Duunarin puolue, aina ja kokoajan!

Taas viedään lapsiperheiltä, ei hyvä tuloisen Kokoomuslaisen tai RKP:läisen rahoissa tunnu missään 7.71 tai  8.52 tai 10.87!
Se on iso summa työttömien perheille, osa-aikatyöntekijöille, tai ihan tavalliselle palkkatyöläiselle ja pienpalkkalaiselle. Kun joutuu kaupassa laskemaan rahoja ja miettii mihin rahat riittävät, on 7.71 iso summa. Sillä saa jo ison jauhelihakeiton perheelle, jos (on ostanut valmiiksi halpaa jauhelihaa pakkaseen) moneksi päiväksi.

En ymmärrä tätä, että vaaleissa luvataan äänestäjille tiettyjä asioita, niin sitten tiukanpaikan tullen niistä luovutaan ja unohdetaan lupaukset.  Joo, joo, politiikka on ottamista ja antamista, pitää tehdä kompromisseja, että saadaan edes osa niistä asioista joita halutaan. Tiedän! Ymmärrän! Mutta nuo tavalliset äänestäjät, ja kadunmiehet ja duunarit, joita asiat kipeimmin koskee eivät ymmärrä, eivät halua ymmärtää.. Enkä minäkään halua ymmärtää tätä, että lapsilisiin kosketaan.

Olenhan ihan tavallinen osa-aikainen duunari, joka sunnuntaina sai osa-aikalomautuspaperin käteen. Yritän silti opetella ymmärtämään näitä isoja poliittisia kokonaisuuksia. Siihen menee aikaa, että ne handlaan, mutta yritän. Kaikkeahan ei voi oppia, mutta jotkut asiat oppii sitten paremmin. Sen haluan kuitenkin pitää, että jos asioita luvataan, niistä pidetään kiinni. Jos ei ole samaa mieltä, silloin on sanottava ja saatava sanoa mielipiteensä ja kerrottava omia ehkä parempiakin ajatuksia.

Ai niin.. sitten tulee se RYHMÄKURI! Mielipiteensä saa sanoa, mutta enemmistö päättää tai ne, jotka asian ovat hoitaakseen ottaneet, siinä ei yhden mielipide tunnu missään.
Nyt todellakin toivon, että Demareiden ryhmässä on ollut niitäkin, jotka ovat olleet tätä vastaan. Nyt olisi todella hienoa tietää, kuka on ollut surullinen, pettynyt, tirauttanut kyyneleen ja viimeiseen asti sanonut " ME EI VOIDA SUOSTUA TÄHÄN"! On pakko löytyä joku muu ratkaisu!

Miksi oli muuten näin kova kiire tällä Kehysriihellä? Eikö olisi voitu ryhmissä keskustella päiviä? Viikon? Ja sitten olisi palattu ja katsottu varmasti kaikki vaihtoehdot! En tiedä? En ymmärrä?

MISTÄ OLISI VOITU SÄÄSTÄÄ???

Mielestäni KELA:n osuus pitäisi poistaa yksityiseltä sektorilta. Miksi rahaa annetaan sellaisiin firmoihin, joiden rahat eivät päädy loppupeleissä edes Suomeen? Hitto soikoon, kaikkiin tällaisiin firmoihin ja yhtiöihin rahahanat poikki!
Puoluetuista voidaan vähentää ainakin se 7.4% joka lapsilisistäkin otetaan.
Maataloustuet.. Suomen rikkaimmat miehet saavat järkkyjä summia valtion tukea!
Ja varmasti olisi ollut muitakin vaihtoehtoja säästää !!

Sitten vielä haukun tässä muutkin!

Paavo teki sen, mitä kenttä heillä päin oli odottanut ja vaatinut pitkään. Lähtö hallituksesta. Toisaalta, jos on luvattu ja on periaatteita, niin niistä Vassut nyt päättivät pitää kiinni. Miten sitten jatkuu huuto oppositiosta, se onkin eri juttu! Paavo joutuu hoitamaan nyt omat liput MM-futikseen, monet isot kisat ehti kiertää valtion rahoilla.
Ja missä on Päivi? Kaikkien lapsiperheiden puolustaja.. ei mitään ole sanonut.

Voihan Kehysriihi ja huonot todella huonot päätökset...Oli siellä varmaan jokunen ihan ok asiakin, mutta palaan niihin, kun tästä harmituksesta yli pääsen..

Mia




Kommentit

  1. Ihan ymmärrettävää, että tämä harmittaa ennen kaikkea meitä, joiden pitäisi nimenomaan olla perheiden tukena eikä riistäjinä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024