Pari sanaa sanottavana, päiväkoti ja viskihössötys!

Pitkä työpäivä takana, mutta päätin kirjoittaa, näistä kuumimmista tapahtumista, mitä kaupungissa ja mediassa jyllää.

Viski.. Voi itku oikeasti. Kaikenlaisesta sitä saa koko somen hullaantumaan ja suorastaan räjähtämään. Asioista saadaan suuria ja  mahtavia mainostapahtumia, kun joku vetää herneen nenään ja alkaa paisuttamaan. En itse jaksanut ottaa tällaista, kettuillaan fiilistä, koska homma oli mielestäni selvä..
Jos viskiä ei saa mainostaa, niin sitä ei saa mainostaa. Jos, joku blogissaan kirjoittaa väärällä ja kielletyllä ei sopivalla sanalla, siitä huomautetaan. Piste! Mikä tässä on niin suurta, että koko some-elämä huutaa tapahtunutta vääryyttä. Ei ymmärrä.
Alkoholilaki on  mielestäni ok. Lähes kaikki tietävät, että alkoholi liikaa juotuna ja liian usein, aiheuttaa yhteiskunnalle järjettömän suuret kustannukset. Huh. .Olisi tässä tärkeämpiäkin asioita, joista voisi nostaa metelin.

Sain viimeviikolla todella tuohtuneen puhelun, kaupunkilaiselta. Kyseli olenko jotenkin tekemisissä LANULAN kanssa. Sanoin olevani varajäsen, että tiedän missä mennään, mutta en voi vaikuttaa.
Hän oli tuohtunut, Ruununmyllyn päiväkodin tilanteesta. Onko totta, että sinne suunnalle, ei olla perustamassa kaupungin pyörittämää päiväkotia? Vaan sinne tulisi yksityisen omistama päiväkoti.
Siinä nieleskelin ja pahoittelin, että näin saattaa olla...  Edelleen keskusteltiin siitä, että jos lapsi on esimerkiksi erityislapsi, häntä ei yksityinen ota, vaan lapsi menee päiväkotiin, vaikka toiselle puolelle kaupunkia, että saa kaiken mahdollisen tuen mitä tarvitsee.
No, niin se saattaa olla. Olen pahoillani.
Näinhän se menee.. Miten on mahdollista, että ruununmyllylle, ei tule enää kaupungin hallinnassa olevaa päiväkotia? Siellä päin kaupunkia asuu paljon lapsiperheitä ja monet ovat muuttaneet sinne suunnalle, että koulu ja päiväkoti on lähellä. Voisinpa vaikuttaa asiaan. Nyt en voi, kun toivoa, että lautakunta tekee viisaita päätöksiä.

Peruspalvelut tulisi säilyttää. Terveyskeskukset, koulut, päiväkodit ja puhumattakaan vanhusten olinpaikoista. Näen todella eriarvoistavana, nämä yksityiset palvelut. Pienituloisella ei ole varaa maksaa yksityisestä lääkäristä. Päiväkotien ja koulujen pitäisi olla lähellä jokaisen saatavilla, ilman palveluseteleitä ja rahaa, rahaa, joka menee yritykselle, jonka tärkein tehtävä on tuottaa osakkeen omistajille voittoa.

Ei hyvältä näytä, mutta katsellaan ja kuulostellaan.

Mia Heinonen








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024