Kenttävaalityötä ja yhteinen tavoite!

Vaalihurmos on alkanut!

Vihdoinkin on aika, jolloin todella saa tehdä vaalityötä. Minä todella pidän ihmisten tapaamisesta turuilla ja toreilla. Rohkeasti menen ihmisten luokse ja keskustelen. Itse tunnen hienoja onnistumisen hetkiä, kun osaan ja voin vastata ihan tuntemattomille ihmisille.
Toivon, että iloisella olemuksella sekä tiedoillani pystyn vakuuttamaan tuntemattomat siitä, että olen hyvä ja oikea ihminen valtuustoon tekemään päätöksiä hänelle tärkeistä asioista.

Vaalityö kohdallani on alkanut jo jokunen vuosi sitten. Viimeksi, en päässyt valtuustoon. Olinhan liian myöhään liikkeellä ja tuntematon. Nyt olen ollut Linnan Infran johtokunnassa ja Tavastian valtuustossa. Olen päässyt sisään siihen, mitä todellinen vaikuttaminen on.
Olen myös ollut ajan hermoilla. Olen  seurannut valtuuston kokouksia  joka viikko pyrin lukemaan hallituksen esityslistan ja päätökset.

Yksi tärkeä asia on se, että yksin ei voi vaikuttaa. On ansaittava oman ryhmän luottamus. Täytyy olla tietoa ja kiinnostusta asioista, että voi vaikuttaa omaan ryhmään. Perustelut pitää olla, jos haluaa oman mielipiteensä ja ajatuksensa esiin. Sekä sitä rohkeutta, jota kokoajan perään kuulutan.

Itse haluan valtuutetuksi siksi, että tavallisen kaupunkilaisen puolia on pidettävä. Valtuustoon tarvitaan ihmisiä, joilla on kokemus ja näkemys julkisien palvelujen käyttämisestä.

Toivon, että oma matalan budjetin vaalityö tuo tulosta. Aion seuraavan kuukauden olla tuolla kaupungilla ja tapahtumissa, että kasvot tulevat tutuiksi.
Sitten on esitteiden jakoa postiluukkuihin. Tosin, en tiedä kuinka niitä luetaan ja kuinka tehokasta se on?
Onneksi lehtimainontaakin on. Yhteismainoksiin pääsee automaattisesti ehdokkaat. Ja yhden lehtimainoksen aion lehteen itse laittaa.

Ylen vaalikone meni kohdallani ihan pieleen. Tein sitä silloin, kun se oli ruuhkautunut. Osa vastauksista jäi tyhjiksi, että siitä ei ole minulle mitään konkreettista hyötyä. Harmittaa, mutta täytyy toivoa, että ne jotka sen tekevät käyvät täällä blogissa ja tuolla facesivulla.

Kenttävaalityön kiva puoli on myös toisten ehdokkaiden tapaaminen, tutustuminen sekä yhteistyö ja yhteenkuuluvuuden tunne. Yhteinen tavoite kaikilla! Tässä sitä yhteistä ryhmää jo kasataan.

Vaalit on kyllä ihmisen parasta aikaa ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024