Elämän tosiasioita ja kohti uutta..

Blogi on ollut kesän lomalla. Nyt kun alkaa syksyn kokoukset ja ilta koulut voin purkaa taas tuntoja ja tunnelmia sekä tietty ottaa kantaa. :)
Elämässä on kummallisia ajan jaksoja. Välillä elämä on seesteistä ei huolia ei murheita. Sitten kun alkaa tapahtumaan, tapahtuukin kunnolla. Avaudun nyt kaikesta ja lopuksi kasvatus vinkki :)

Vaalit menivät keväällä kohdallani hyvin. Sain paljon ääniä, joista olin todella otettu. Se tarkoitti sitä, että pääsen sellaiselle paikalle, jossa voin todellakin päättää isoista asioista.
SIHY on se lautakunta jonka sain. Demareiden varavaltuutettuna (toisena) kuulun demariryhmään, jossa sitten yhdessä päätetään kaikkien kesken asioista, ja teemme päätöksen mitä me esimerkiksi  valtuustossa päätämme ja äänestämme.

Jokainen politiikassa mukana oleva tietää, mitä peliä esimerkiksi paikkojen jakaminen on. Sehän on peliä, joka ei oikeasti kestä päivän valoa ;)! Tämä on totuus, nyt toisen kerran olin sitä läheltä näkemässä ja kokemassa. Jokaisella on oma tahto ja halu tietylle paikalle, jopa usealle paikalle. On oltava hyvät suhteet moniin ihmisiin, jotka pitävät puoliasi. Kriteerit on yhdessä tehty, niitä sitten katsotaan ja noudatetaan, joissain tapauksissa. Oma mielipiteeni on se, että äänimäärän on oltava se suurin vaikuttava tekijä, se LUOTTAMUS ON TULLUT ÄÄNESTÄJÄLTÄ!! Jos ja kun on kiinnostusta ja halua oppia uusia asioita ja olla päätöksen teossa mukana, sen oppii kyllä lukemalla listoja, hakemalla tietoa, olemalla kiinnostunut sekä kokoustamalla. Ei kai kukaan äänestä sellaista henkilöä vaaleissa, jonka ei usko pärjäävän luottamus tehtävässä! Nyt ei enempää tästä asiasta, valinnat on tehty ja näillä mennään seuraavat neljä vuotta.

Viimeiset neljä vuotta olin lasten ja nuorten lautakunnan varajäsen. Sain kaikki listat kotiin. Luin ne ja kyllä monta kertaa harmitti, että en pääse kokoukseen. No, nyt pääsen!! Olen todella innoissani kaikesta tulevasta! Helppoa ei tule olemaan, mutta varmasti pääsemme sellaisiin päätöksiin, että kehtaa kaupungilla kulkea. Todella kivalta ja asiantuntevalta tuntuu koko ryhmä virkamiehineen. Ja mielestäni on rohkeaa puolueilta, laittaa lautakuntaan näin paljon uusiakin ihmisiä. Varmasti tulee rohkeita ulostuloja ja uusia ajatuksia ja ideoita niiltä, jotka eivät ole olleet koskaan lautakunnassa, eikä ole kokemusta. Varmasti myös ihmetyksen aiheita, karua faktaa sekä harmittavia säästö kohteita!!

Sitten tähän omaan henkilökohtaiseen kriisiini. Ja tämä koskee myös koko perhettä. En uskalla avata paljoa, ettei vaan tule sanottua mitään väärää. Mikään laki ei kiellä kertomasta omasta tilanteestani. Oikeasti tekisi mieli huutaa ja itkeä ja kertoa kaikki paska mitä sisälleni on kasattu, mutta en kerro, ettei sitä voida käyttää todisteena minua vastaan. Lehdestähän on voinut lukea jo "faktat"!
No minut on taas lomautettu. Kyllä toisen kerran tänä vuonna. Se tarkoittaa sitä, että minulla on 10 tuntia viikossa töitä ensi huhtikuun loppuun saakka. Nyt töitä ensi viikosta perjantaina ja lauantaina.Tällä tiedolla, varmasti muuttuu vielä.  Olen kuitenkin päättänyt kääntää tämän kaiken VOIMAVARAKSI ja hakea pelkkiä positiivisia asioita.

Pääsen viikolla aina kokouksiin, ilman että tarvitsee pyytää vapaata.
Pystyn päivisin keskittymään kaupungin asioihin, lukemaan listoja ja pöytäkirjoja.
Käsi on kipeä, ortopedi 28.8 katsotaan miten jatkuu hoidot, selkä on kipeä, katsotaan miten sen tilanne kehittyy.
Olen kotona lasten tullessa koulusta.
Syödään arkisin ainakin yksi ateria yhdessä. ( Nykyään menee jopa viikkoja, ettei istuta samassa pöydässä).
Sunnuntait vapaat, koko perheellä yhteinen vapaa.
Voin lähteä lenkille. Nyt ei voi eikä ole aikaa.
Voin rauhassa miettiä, mitä haluan tehdä, hakea töitä ja ehkä johonkin koulutukseen. :)
Todellisuudessa on kuitenkin mietittävä, miten pärjätään ja oltava tarkka taloudessa.

Nyt joku voisi bongata minut tällaiseksi kokemuksia työelämästä konsultiksi. Olen aina sanonut, että voisin kirjoittaa kirjan, Mikä on hyvä työyhteisö? Miksi se on tärkeä? Mitä virheitä esimiehet tekevät, kun työntekijät sairastuvat tai palavat loppuun? Miten työ yhteisöä ei kohdella! Mitkä ovat työntekijän todelliset oikeudet? Hyvä johtaminen. Huono johtaminen. Minulla on nyt 17 vuoden kokemus tästä kaikesta. Tästä voisi olla hyötyä muillekin.
Pari yrittäjä kurssiakin alkaisi nyt syksyllä. Sekin kiinnostaisi. Aika näyttää..
Rakas ihana aviomieheni sanoi tänään, että "me ollaan selvitty lapsenkin kuolemasta; me selvitään tästäkin"! Ja se on niin totta!

Ja loppuun on pakko kertoa pieni vinkki, miten äiti oli taas kerran lasta viekkaampi.
Me kaikki äidit ja perheelliset joilla on lapsia, tiedämme, että he keksivät mitä kummallisimpia juttuja. Erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla ja teoilla lapset hakevat huomiota ja reagoivat moniin ja varsinkin uusiin asioihin. No meidän koululainen, hänen pitäisi nukkua tietenkin omassa sängyssä ja omassa huoneessa. Kesällä nukkui paljon patjalla meidän huoneessa.
Nyt syksyn tullen ja koulun alettua aina viikolla nukutaan omassa sängyssä. Sieltä käydään pissalla, sen jälkeen kun on sänkyyn menty. Sitten on jano ja taas pissahätä. Kyllä te tiedätte.  No meidän tytöllä särkee jalkoja. Jalat on kipeät, niitä pitää hieroa. On tietty siinä iässä, että saattaa ollakin kasvu kipuja. No minä tietenkin sitten menen sänkyyn ja hieron ja paijaan, että helpottaa ja uni tulee. Tämä jatkuu useamman illan. Sitten ajattelin, että pakko antaa lääkettä, ettei joka ilta voi olla tällaista. No sitten se lääke auttoi ja tilanne helpotti. Kuitenkin omaan sänkyyn mennessä kyseli, että tulenko sitten hieromaan jos ei oteta lääkettä ja jos taas alkaa särkemään. Sanoin, että tietenkin tulen, mutta otetaan lääkettä. Hän oli iloinen, kun saa apua, ennen kun särkeekään.
Ja sitten heräsi äidin viekkaus. Annoin lapselle ruiskulla vettä ja äkkiä pastillin perään, ettei maistu pahalta. Ja oli kuulemma ihan kamalaa tämä uusi lääke, joka on kasvukipuihin. No, niin se lapsi sitten sai hyvin nukuttua, kun otti lääkettä.
Nyt välillä otetaan "äidinvesilääkettä" , kun on tunne että tänään varmaan särkee.
Jotenkin aistin tuosta lapsesta, että tämä koulun alku ja muutokset häneen vaikuttavat. Ja tämä muu mitä nyt tapahtuu vaikuttaa varmasti, vaikkei lapsia kuormiteta, mutta kyllä ne tietävät, tuntevat, kuulevat ja aistivat.
Sen verran kuitenkin lapseni tunnen, että kun oikeasti on kipeä, sen kyllä huomaa. :)

Tällaista tänä yönä..










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024