Minun ajatukseni maanantain valtuustoon, jossa käsitellään budjettia ja tulevaisuutta.Tapasin SDP:N presidenttiehdokkaan.

Tänään olimme Tammelassa.  Hämeen sosialidemokraattien syyspiirikokouksessa. Tuula Haatainen oli puhumassa meille. Hyvinvointi yhteiskunta ei ole itsestään selvyys. Sitä pitää vaalia ja kehittää kokoajan. Onneksi meillä on perustuslaki, se turvaa sosiaali ja terveyspalvelut kaikille. Hallituksella on sotesotku ja sotasotku, ministeri Niinistö kutsui ihmisiä sotaharjoituksiin, ilman sen kummempia keskusteluita. Meidän pitää pitää huolta meidän nuoristamme. Paljon on työttömyyttä ja syrjäytyneitä nuoria. Meillä pitää olla keinoja auttaa ja sekä estää eriarvoisuutta.
Tuula Haatainen oli tavattavissa myös Hämeenlinnassa 11.11.2017 HTY:llä.


Ensi maanantain budjetti kokous on mielenkiintoinen. Budjettikirjassa on monen monta asiaa, jotka itselle koen tärkeäksi. Suunnitelmissa on, että istun salissa koko kokouksen ajan. Vaatii istumalihaksien hyvää kuntoa ihmiseltä, jonka ei ole pakko. Minä haluan ja tahtoa löytyy, haluan olla mukana koko päivän.

Lähdetään demareiden perusajatuksesta. Ryhmäkokoja ei saa suurentaa päiväkodeissa. Nytkin  siellä mennään pienillä henkilökunta resursseilla. Aina ei saada edes sijaisia, silloin mennään vajaalla. Subjektiivinen päivähoito-oikeus on demarien tärkeä arvo. Tässä olen erilainen henkilökohtaisessa ajattelussa. 20 tuntia varhaiskasvatusta riittää lapsille, joiden vanhemmat ovat kotona. Minä koen, ja kokemusta löytyy omista lapsista. Päivähoito ei ole must juttu. Lapset kasvavat hyviksi ja kiireettömiksi lapsiksi myös kotihoidossa. Ryhmätoimintoja lapset oppivat myös esimerkiksi seurakunnan kerhoissa. Kotona olevat äidit voivat hoitaa lapsensa kotona, kun siihen halua löytyy. 

Erityislapset ovat eriasia. Jos lapsen ja perheen tilanne vaatii, silloin lapset voidaan laittaa päiväkotiin, oppiakseen asioita, joita kotona ei ole mahdollista oppia.

Jossain vaiheessa meidän on pakko miettiä  meidän koululaisia. Rahaa  on löydyttävä siihen, että oppilaiden tuntimäärää kouluissa suurennetaan. Vain ja ainoastaan RAHAN  takia, meidän kaupungin lapsilla on MINIMI tunnit koulussa.
Lähiliikunta paikkoihin on resurssoitava. Kun liikuntapaikat ovat lähellä lapsia ja perheitä, se turvaa liikunta mahdollisuuksia. Koulujen pihoja on voitava käyttää myös vapaapäivinä ja lomilla.

Joka viikko moni opettaja ja oppilas kärsii huonosta sisäilmasta. Meidän on taattava kaikille terveet työ ja koulu ympäristöt. Sivistys ja hyvinvointi lautakunnassa me olemme tehneet sitovat tavoitteet.
Yksi niistä on, että Lapsille ja nuorille taataan turvalliset ja terveelliset tilat. Palveluverkko ja investointiohjelma päätetään koko  vaalikaudeksi ja sen rahoitus ja talousvaikutukset huomioidaan vuosibudjetista. Tätä teemme ja sitä mitataan palveluverkkosuunnitelmalla ja  se toivottavasti  tullaan hyväksymään kaupunginhallituksessa.
Tästä päästään erittäin tärkeään asiaan. Kuulin ERITTÄIN  luotettavalta taholta, että koulurakennusten investointeja voitaisiin tehdä lähes puolet halvemmalla, kun nyt tehdään. Jos krumeluurit ja hienoudet jätettäisi pois, saataisiin terveitä rakennuksia  koululaisille. Tähän todella heräsin...
Siis oikeasti edullisemmin saisimme koulurakennuksia koululaisille, jos tyydyttäisiin ihan perus juttuihin... Hmmm.. Miettisin ja pohtisin... Pitääkö olla hienoa vai riittääkö puhdas ja terve?

Kyllähän me sosialidemokraatit tullaan nyt ja aina olemaan köyhemmän ja heikomman  puolella. Se kertoo siitä, että me ei asiakasmaksukorotuksiin  suostuta!! Ei, ei ei.. Me vaikka äänestetään valtuustossa, mutta me ei koroteta.  Kaikkia maksuja ei tarvitse repiä köyhän selkärangasta!!!


Olen varavaltuutettu. Silti koen, että olen tässä mukana. Haluan kannustaa tovereita valtuustossa jaksamaan ja tekemään hyviä päätöksiä.
Kyllähän demarit varmasti ovat hyväksymässä talousarvion ja taloussuunnitelman. Tällä menään. Parasta tehdään kaupunkilaisillemme. :)


Terkuin, Mia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024