Yhteistyöllä on merkitystä!

Blogin kirjoitus on ollut vähemmällä. Nyt taas ryhdistäydyn😊

Osallistun aktiivisesti yleisesti somessa käytyihin keskusteluihin. Koen tärkeäksi esimerkiksi Facebookissa olevien ryhmien olemassaolon. Ne ovat paikkoja, joissa tavallisilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tuoda asioita ja mielipiteitä esille. Mielipiteitä on niin monta suurinpiirtein, kun ihmisiäkin. Kovaa kritiikkiä niissä annetaan. Ja kyllä ne on kestettävä, jos ryhmiin lähtee kommentoimaan.

Lähtiessäni kommentoimaan asioita, kerron oman míelipiteeni sekä vastaan ihmisten kysymyksiin. En kuitenkaan lähde provosoimaan kirjoituksilla toisia. Se on yksi syy, miksi en saa sieltä "paskamyrskyjä" niskaani julkisesti..😉

Yritän ymmärtää ja arvostaa muiden mielipiteitä. Enkä koskaan lähde kirjoittamaan asioita, joihin en pysty vastaamaan tai asioita, joiden takana en pysty seisomaan.

Tänään on valtuuston kokous. En itse pääse osallistumaan, ei ole poissaoloja. Seuraan kuitenkin kokouksen. Valtuustossa käsitellään tänään erittäin tiukkoja säästötoimia. Talouden tasapainotusohjelma: Varhaiskasvatuksen rakenteellisten paikkojen tarve ja palveluverkon suunnittelu. Valtuustohan päättää palveluverkosta ja yksiköiden lopettamisesta. Tässä esityksessä on erittäin harhaanjohtava otsikko. Tässä pykälässä päätetään esimerkisi Alvettulan päiväkodin lopetuksesta, sekä kantakaupungissa joidenkin päiväkotien lopettamisesta sekä vuoropäivähoidon järjestämisestä Kutalan päiväkotiin. 

Lautakunnan kokouksessa tämä asia ei mennyt esittelijöiden mukaan, vaan lautakunta päätti yksimielisesti seuraavaa:
Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti yksimielisesti  

1.omalta osaltaan hyväksyä selvityksen lapsimäärän kehityksen vai-kutuksesta varhaiskasvatuksen rakenteellisten paikkojen määrään ja palveluverkkoon, kuitenkin siten, että: 

2.Alvettulan päiväkoti jatkaa edelleen toimintaansa. Lapsimäärät ovat muuttuneet Alvettulassa positiiviseen suuntaan, eikä pitkälle menevää ennustetta voi tehdä lapsimäärissä tuleville vuosille. Maaseudulla asuminen ja maaseudulle muuttaminen kiinnostaa lapsiper-heitä. 

3.että selvitetään malli yksityisen hoidon tuen kuntalisän ja rahoituk-sen malli, joilla monilapsiset perheet voisivat palkata tarveharkinnan kautta kotiin hoitajan 

4.lähettää selvityksen edelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Olen saanut paljon palautetta, monilapsisten perheiden hankaluudesta selvitä pienien lasten päivähoidosta. tiedän, että palutetta on tullutkin muillekkin. He kaipaisivat taloudellista mahdollisuutta palkata kotiin hoitaja. Kun on kolme päiväkoti-ikäistä vietävä aamulla päiväkotiin, eriryhmiin. Perheille olisi helpompaa, että hoitaja tulisi kotiin. Nyt se ei ole läheskään kaikille mahdollista. Olisi toivottavaa, että kaupunki selvittäisi yksityisenhoidontuen kuntalisän ja rahoituksen mallin, että monilapsisilla perheillä olisi tarveharkinnan kautta saada kotiin hoitaja.

Mielestäni päivähoidon valinnan mahdollisuus on oltava kaikilla. Päivähoito on aina kaupungin järjestämää, ja yksityinen tulee vierellä täydentävänä. Ja lapsia pitää saada hoitaa myös kotona, kun he ovat pieniä. Paljon on kerhoja, joihin lapset pääsevät näkemään muita lapsia ja tutustuvat ryhmässä toimimiseen esim, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja seurakunta. 

Kevät oli raskas,


toisaalta taas ihana. Sai olla pakosta rakkaiden kanssa. Ei tarvinnut lähteä kokouksiin ja kaikki kissanristiäiset oli peruttu.

Tuli tässä alkusyksystä sellainen fiilis.. Miltä se tuntuisi, jos ei lähtisikään ehdokkaaksi ensi keväänä...? Tämä touhu on todella raskasta ja aikaa vievää. Olen vahva ja pidän kiinni mielipiteistäni. Haen ja löydän perustelut omille ajatuksilleni. Niitä ei sitten meinata hyväksyä. Välillä tuntuu, että ihan kaikkea sanomisia ja kirjoituksia suorastaan kytätään. Minulla on paljon ystäviä ja tuttavia ylipuoluerajojen. Tulen toimeen monien kanssa. Sekään ei aina ole hyvä, vaikka itse koen sen yhdestä tärkeimmistä hyvistä puolistani itsessäni politiikan saralla. Yhteistyökyky on tärkeää.

Sanoin lapsille, että en taidakkaan lähetä keväällä vaaleihin. Emmi sanoi heti, YES!! Ei kokouksia. Max sanoi, äiti sä olet luuseri! Tottakai sä lähdet. Hän onkin, yksi kannustavimmista rakkaista. Hänen kanssaan keskustelin tänään politiikasta, kun oli paperit illan valtuuston kokoukseen pöydällä. Puhuimme sosialidemokratiasta ja arvoista joiden kautta  politiikkaa tehdään.  Hän oli ihana sanoessaan, kun tekee arvojensa mukaista politiikkaa, silloin ei ole mitään hätää 💗

Tähän loppuun on hyvä laittaa Sanna Marinin kirjeen loppukaneetit, jotka allekirjoitan täysin. 

"Politiikassa on kyse arvoista ja kyvystä hoitaa yhteisiä asioita. Laadukkaat palvelut, turvallinen ja siisti asuinympäristö sekä arjen sujuvuuden huolehtiminen ovat sosialidemokraateille sydämen asioita. Meille kyse on ihmisistä ja inhimillisyydestä." 💗

Hän on aivan oikeassa.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024