Annetaan pienille kouluille mahdollisuus


Lähtiessäni kuntavaaleihin ehdokkaaksi ajattelin, että tärkein tehtäväni valtuutettuna on olla tavallisen kaupunkilaisen asialla. Ajaa niitä asioita, joilla on merkitys ihmisille tavallisessa arjessa. Koen, että olen tehtävässäni kaupunkilaista varten.

Ihan valtuutetuksi en päässyt, mutta toinen vara on hieno saavutus sekä valtuustoryhmän jäsenenä ja Sivistys ja hyvinvointi lautakunnan jäsenenä olen nyt tärkeässä tehtävässä.
Näin valtuusto kauden alkuun saimmekin ison projektin Palveluverkko selvityksen, joka koskee kaikkia kouluja, päiväkoteja sekä lukioita.
Joulun jälkeen saimmekin sitten tuhdin paketin tietoja ja materiaaleja, jota alettiin käymään läpi. Kaupunki hienosti halusikin ottaa ihan kaikki mukaan. Kyseltiin mielipiteitä ja järjestettiin kuulemistilaisuuksia.
Minä perehdyin kaikkeen materiaaliin ja halusin saada kaiken mahdollisen tiedon selville.
Rehellisesti, lukio asia oli itselleni ihan selvä. Tavastian valtuustossa istuessani, kuulin jo alusta asti tämän yhden lukion mallin hyvät puolet ja upean synergia edun ammatillisen koulutuksen yhteydessä. Upea iso kampus, jossa on ihan kaikki lähellä ja saatavilla.
Pienempien koulujen lopettamisen uhka, sai minut valppaaksi ja kävinkin tutustumassa joihinkin kouluihin. Palautteet herättivät, myönnän. Halusin nähdä miten esimerkiksi Ortelassa toimitaan, millainen yhteisö, millainen koulu.
Tutustuminen oli hieno kokemus. Pääsin kiertämään tiloja ja keskustelemaan opettajien kanssa. Ilmapiiri oli lämmin ja työyhteisöstä huokui positiivisuus ja tekemisen meininki.

Miemalassa käynti oli myös antoisa. Hienot maastot, hyvä henki. Mietin tehtyjä parannuksia koulurakennukseen ja sitä, että toimenpiteet olivat tuottaneet tuloksen, sisäilma oli parantunut. Kyllä sen alueen lapset tarvitsevat koulun. Pitkät olisivat matkat olleet pienillä koululaisilla, jos ei esitettyyn päätökseen olisi päästy. Myllymäessä en käynyt, mutta kuulin paljon hyvää ja positiivisia asioita, ja lautakunnan päätös esityksessä ei ollut heikennyksiä.


Alvettulassa toivoin koulun jatkavan. Koulu on tärkeä osa kylän yhteisöllisyyttä ja voimavara sille, että asukkaat pysyisivät ja lisääkin muuttaisi. Lautakunnan ehdotus on kuitenkin, että koulu loppuisi, mutta lopullisen päätöksen tekee sitten hallitus.

Lautakunnassa olimmekin monesta asiasta samaa mieltä ja yksimielisinä päätöksiin päästiinkin joissain kohdissa. Upeaa keskustelua ja hieno yhteishenki meillä on.
SDP:n valtuustoryhmä on ollut pienien koulujen säilyttämisen kannalla koko ajan. Me yhdessä haluamme että, tasa-arvoiset, terveet ja alueellisesti kattava kouluverkko on ja säilyy Hämeenlinnassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024