Minun perusteluni Tekmen myyntiä vastaan!!

Tässä perusteluja, miksi Tekmeä ei kannattaisi myydä.

Iso toimia, omistaa Helsingin kaupunki. En näe sitä hyvänä, että suuren kaupungin omistama yhtiö päättää meidän peruspalveluita käyttävien lasten eli päiväkotien ja koulujen ruoasta. Vanhusten ja sairaiden??
Yrityksellä on suuri tarve kasvaa. Mielestäni ei ole järkevää, että me kasvatamme suuren yhtiön liikevaihtoa, tietämättä mitä me lopulta ostamme.

Yritys haluaa meidän hyvin toimivan keskuskeittiön, ja viedä sen toiminta tapoja muualle. Yritys näkee vain omalta kantiltaan tämän kaupan. Ja tuntee toimintatavat!
Minkäänlaisia takeita ei ole, että työntekijöiden työt säilyvät. Sopimusten loputtua, ei ole milläänlailla varmuutta, että työntekijät saavat jatkaa.
Heräsi myös kysymys, kun pääkaupunkiseudulla työllistetään paljon maahanmuuttajia, koska he ovat valmiita tekemään tätä työtä.
Varmasti Hämeenlinnassakin olevat työntekijät haluavat jatkaa, mutta ovatko he liian kalliita?
Yritys on valmis käyttämään edelleen vuokratyöfirman kautta palkattuja työntekijöitä. Mitäs jos jo kauan olleet palkattaisiinkin omiksi työntekijöiksi?
VMP palvelun kautta palkatut työntekijät eivät ole hyvässä asemassa koskaan työpaikoilla. Aina pätkätöitä, tosin pitkillä määräaikaisilla sopimuksilla.
On saatu tietää, että päälliköt on meillä kalliita. Kannattaisi tähän asiaan puuttua.
Jos tahtoa löytyisi, olen varma että Hämeenlinnan kaupunki saisi Toiminnan toimimaan. Ottamalla henkilöstön mukaan kehittämään toimintoja. On tapahtunut pienen ajan sisällä paljon ostoja ja fuusioita ym Tekmessä, että oma kehitys on jäänyt jälkeen. Ja nyt vuosi sitten sairaalan logistiikka palaa takaisin?
Kun kaupunki alkaa kilpailuttamaan sopimuksia niiden päättymisen jälkeen, mitä jos Palmia ei olekaan paras vaihtoehto, vaan löytyisi joku muu vaihtoehto? Olisimme myyneet yhtiön ja antaneet sille ison keittiön/ keittiöt mukaan lukien keskussairaala?

Tekme pyysi lisää pääomaa kaupungilta, sitä ei annettu kun 380 000 euroa. Nyt kuitenkin olemme pää- omistamassa uutta yhtiötä 900 000 eurolla.
On myös outoa, että listassa kerrotaan monopoli asemaa ei tule saa muodostua ostajalle. Sitten on selvitetty, että omia keittiöitä voidaan parantaa tai varaus uusiin rakennuksiin tehdä.
Tulevaisuudessa yksiköiden työntekijöitä voi siirrellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024