Uutta ja vanhaa.. 2013 kirjoittamastani blogista otteita, jotka ovat tulleet osaksi tätäpäivää ja vähän kehuja ja murinaa.

Tässä alussa on täällä 2013  julkaisemastani blogista otteita, jotka edelleen ovat tätäpäivää ja asioita, jotka ovat kehittyneet.

" Miksi kaupungin veroprosenttia pitäisi nostaa? Kuinka paljon valtion avustuksia ensivuonna karsitaan? Mihin saadaan lisää?
Näistä asioista pitäisi puhua kaupunkilaisille ihan selkokielellä. Ei voi vaan sanoa, että tämä on hyvä, ei tästä tule mitään kuluja kaupungille. Miksi ei voisi asioita aina avata kokonaan? Jos summa olisi jossain hankkeessa vaikka 20 000 000. Voisiko asian avata ihan kokonaan? Yksi taho maksaa 10.000 000 kolme tahoa maksaa 2 000 000 ja kaupungin maksettavaksi tulee 4 000 000. Ja asian valmistuttua kaupunki saa joka vuosi tuloja asian valmistuttua 2 000 000 vähintään joka vuosi.
Ei nämä asiat mielestäni ole vaikeita ymmärtää, jos asiat avataan kokonaan. Kaupunkilainenkin voisi paljon helpommin sisäistää asiat ja hiukan helpommin hyväksyä. Monista asioista puhutaan lautakunnissa, kokouksissa ja valtuustossa ,asiat tulevat ripotellen, yksittäisinä tai isoina kokonaisuuksina  kaupunkilaisten korviin.

Useammin pitäisi pitää infotilaisuuksia kaupunkilaiselle. Valtuutetuille on valtuustoinfo ennen valtuustoa. Miksi kaupunkilaisille ei ole valtuustoinfoa, kokouksen jälkeen. Heti tiistaina tai keskiviikkona, vaikka hallituksen jäsen pitäisi vartin infon kastellissa kaupunkilaisille ja se menisi myös nettiin.
Virkamiehet voisivat  myös pitää avoimia infoja kaupunkilaisille. Esim, kirstunvartija Uusitalo voisi pitää infon kastellissa, kun keskustellaan budjetista ja yli ja alijäämistä. Se varmasti avaisi ihmisten silmiä.
Kaikenlainen negatiivinen ilmapiiri, pitäisi pian muuttaa avoimeksi positiivisuudeksi."


Sitten tähän päivään.
Edelleen toivon selkokieltä, varsinkin kun eduskuntavaalit ovat tulossa. Demareilla on mielestäni todella hyvät vaaliohjelmat. Konkreettisia asioita, jotka parantavat ihmisten elämää. On konkreettisia tavoitteita ja valmiiksi laskettuja kuluja sekä selkeästi kerrottu, mistä ne otetaan.
 Tämä nykyinen hallitus on kurittanut, sairaita, eläkeläisiä ja työntekijöitä. Muutoksen on pakko tapahtua.
Hämeenlinnassa on paljon näitä toiveitani vuodelta 2013 toteutettu, kuka lie lukenut näitä ideoitani ;) Jokunen hyvä on vielä toteuttamatta. ;)
Palveluverkkoa tehdessä, kaupunkilaisia otettiin mukaan. Pyöräilyreiteistä on pidetty info. Uusia nettisivuja voi käydä kommentoimassa, nyt kun niitä tehdään. Toriparkista järjestetään varmasti yleisötilaisuuksia myös tulevaisuudessa. Osaalistavaa budjettia on suunniteltu kaupunkilaisille. Paljon on kaupunkilaisia osallistettu.  KH ja valtuustokin tekee päätöksiä edelleen, jotka tulevat kaupunkilaisille täytenä yllätyksenä ja pommina, joista olisi voinut etukäteen avata, ennen kun mennään päätökseen asti. Asfalttiasema ja hulevesi nyt ensimmäisenä. Siellä on muuten jokunen pommi tulossa.
Itse kun näitä esityslistoja ja pöytäkirjoja luen ja seuraan paljon, näin tavallisena kaupunkilaisena, mutta päätöksen teosta oppineena ja päättäjänä, osaan jo tunnistaa asioita, jotka tulevat yllättämään. Näistä juttelen luottoihmisten kanssa, välillä voidaan heittää yläfemmat, "mitä mä sanoin"!
Paljon on erilaisia tapaamisia, joissa välillä käy kyllä niinkin, kun aloitan puheen asioista, joista ei "pitäisi" tai "tarvitse puhua", koko asia mitätöidään hymähdyksillä, eikä kenelläkään ole mitään kommentoitavaa.

Olen päättänyt jo silloin, kun lähdin mukaan politiikkaan, että olen aina kaupunkilaisen asialla. Päätöksiä tehdään kaupunkilaisille, asukkaille. Asukkaan äänen pitää kuulua päätöksenteossa ja minä olen yksi niistä äänistä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024