Informaatiota keskustan kehittämisestä ja P-torin hankkeesta.

Haluan tuoda näitä suunnitelmia ja prosesseja esiin, koska monille nämä eivät aukea. Ei ole tietoa, kun tietoa ei osata etsiä, eikä se ole aina helppokaan.
Kun isoja päätöksiä tehdään, koko prosessi on todella pitkä. Varsinkin nyt tässä P- torin hankesuunnitelmassa  sekä koko keskusta vision suunnittelussa ja hankkeessa on paljon palasia, joita yhtäaikaa rakennetaan  kokonaisuudeksi. Monta hanketta ja suunnitelmaa kulkevat samanaikaisesti eteenpäin. 
KH 17.12.2018 § 508
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti lisätä päätökseen seuraavan täy- dennyksen: Samalla kaupunginhallitus toteaa että suunnittelun jatkaminen ei ole päätös toriparkin toteutumisesta. Aiemman kaupunginvaltuuston 14.11.2016 päätöksen mukaisesti jatkosuunnittelun lähtökohta toriparkin rakentamisessa on edelleen että ennen varsinaista investointipäätöstä edellytetään, että vähintään puolet rahoituksesta on yksityistä rahoitusta.
Tässä olen kerännyt viimeisestä ORYN: kokouksesta joitain yksittäisiä asioita. Kaikki materiaali löytyy http://www.hameenlinna.fi/keskustavisio2035/

 Keskustavision päivityksen lisäksi toriparkin hankesuunnittelu on käynnistynyt syyskuussa 2018 (konsulttina Ramboll Finland Oy). Hankesuunnitelmaan sisältyvä vaihtoehtojen vertailu valmistuu vuoden 2018 aikana, jonka jälkeen päätetään tarkempaan hankesuunnitteluun valittava vaihtoehto. Hankesuunnitelma valmistuu maaliskuun 2019 aikana. Sen jälkeen selvitetään hankkeeseen saatavilla olevan yksityisen rahoituksen osuus, kaupunginvaltuuston 14.11.2016 päätöksen mukaisesti yksityistä rahaa tulee hankkeeseen saada 50 % ennen kuin voidaan tehdä investointipäätöstä.

Organisaatio
Keskustavision päivitystä ja toriparkin hankesuunnittelua ohjaa laajennettu Reskan ohjausryhmä, johon kutsutaan sidosryhmiksi jo tunnistettujen organisaatioiden edustajat (yhteensä noin 30 henkilöä):
- keskeiset luottamushenkilöt ja nuorisovaltuuston jäsenet - kaupungin johto
- kaavoitus ja infran suunnittelu (sis. liikennesuunnittelun) - elinkeinoyhtiö Linnan kehitys
- keskeisten kiinteistöjen omistajat / heidän edustajansa
- kumppanuuskaavoituksessa mukana oleva rakennusliike - Hämeenlinnan Yrittäjät
- Kaupunkikeskustayhdistys
- Keskikaupungin asukasyhdistys
Ohjausryhmän lisäksi perustetaan keskustavision valmistelua varten projektiryhmä, johon kuuluu kaupunkirakennejohtaja, maankäytön suunnittelujohtaja, asemakaava-arkkitehti, Linnan kehityksen sijoittumispalveluiden johtaja, kulttuuripäällikkö, liikennesuunnittelija, infran suunnittelija, viheraluesuunnittelija ja keskustan kaavamuutoksia laativat arkkitehdit.

Tarvittaessa ohjausryhmän ja projektiryhmän kokouksiin voidaan kutsua myös muita keskeisiä sidosryhmiä tai asiantuntijoita.
Keskustavisiota ja P-torin hankesuunnittelusta pidetään päättäjille tarpeen mukaan infoja ennen merkittävien päätösten tekemistä. Ensimmäinen info järjestettiin ennen vision laadinnan aloittamista marraskuussa 2018.

ORY kokoontuu 2/02-2019 ORY 3/04-2019 ORY 4/ 06-2019 ORY 5/ 09-2019
Ohjausryhmän kokous 5: Keskustavision esittely, P-torin rahoitusratkaisun esittely Päätöksenteko: Keskustavisio kaupunkirakennelautakunnan ja kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi
P-torin investointipäätös (yksityistä rahoitusta 50%)

 P- tori mahdollistaisi
 Enemmän kerrosalaa ja asukkaita
Vetovoimaa kauppapaikkana
Torin ympäristön parantamisen Uuden kohtaamispaikan
Esteettömyyden parantamisen Kävelykeskustan kasvattamisen
Pyöräilyn pääreitin toteutuksen
Autopaikkojen merkittävän vapaaksioston ja tehokkaan yhteisen käytön
 Väestönsuoja palveluita.


Tässä koko prosessissa on paljon asiaa, kehoitan tutustumaan. Tätä on myös hyvä pitää kokoajan esillä, ettei tule sitten mitään yllätyksiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024