Hampton Games, tulevaisuuden suurtapahtuma Hämeenlinnassa?



Lauantaina 11.1.2020  ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa järjestetty Hampton Games- pelitapahtuma oli todella upea. Verkatehtaalla pelattiin kahdessa turnauksessa Counter -strike: Global Offensial ja Super Smash Bros Ultimate. 

Bunkkerin nuoret yhdessä ohjaajien kanssa ovat viimeiset neljä kuukautta suunnitelleet tapahtumaa. Tapahtuman yhteistyökumppaneina olivat Verkatehdas, seurakunta, kaupunki ja HAMK.
Nuoret ovat saaneet vastuuta suunnittelussa ja järjestelyissä ja se näkyi. 
Kuulin paljon taustatöistä, joita he ovat tehneet ja hienosti ovat vastuun kantaneet. 

Yhdessä Bunkkerin nuoret ja ohjaajat konkreettisesti hoitivat järjestelyitä. Verkatehdas oli aktiivisesti mukana, yhteistyöllä verkatehtaan tekniikan kanssa saatiin koneet ja laitteet pelivalmiuteen. Koko turnaus striimattiin nettiin.

E-sports on nouseva urheilulaji. Monet ajattelevat, että pelaaminen on leikkiä eikä se ole harrastus. Väärin, pelaaminen on hieno harrastus. Ammattilaiset maailmalla tienaavat miljoonia, kun pelaamisesta tulee ammatti. 

Bunkkerissa nuoret saavat pelata, siellä on ohjaajat sekä valmentajat mukana. On säännöt, joita noudatetaan. Ne nuoret, joita valmennetaan kilpailemaan saavat valmennusta pelaamiseen, mutta myös henkinen valmentaja on mukana. Hänen johdollaan treenataan henkisiä vahvuuksia, joita nuorilta itseltä löytyy. 

Oli hienoa päästä seuraamaan tapahtumaa. Tässä on yksi Hämeenlinnan mahdollisuus, joka voidaan nostaa suureksi tapahtumaksi tulevaisuudessa. Nyt on kokemusta, jota voidaan hyödyntää. Tässä on yksi steppi myös matkailulle. Iso turnaus, saadaan vierailijoita ympäri suomea, hotelleihin kävijöitä ja kaupunkia tehdään tunnetuksi ja erityisesti annetaan meidän nuorien loistaa.

Yhteistyön merkitys nousee tässä erityiseen rooliin. Nuoret ovat meidän yhteisiä, heidän tulevaisuutensa ja hyvinvointinsa  on meidän kaikkien yhteinen tavoite. 

Haluan kiittää  yhteisöjä, jotka ovat olleet tätä kaikkea mahdollistamassa. Seurakunta ja Bunkkeri, kaupungin nuorisopalvelut, kaupunki, Verkatehdas ja HAMK.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024