Pelastetaan Myllymäen koulu!!

Tänään oli Myllymäen koululla, Pro Myllymäki yhdistyksen ja vanhempainyhdistyksen järjestämä tilaisuus. Pelastetaan Myllymäen koulu.

Kaupunki on tehnyt "säästölistan/toimenpidelistan," niistä kohteista joihin on mahdollista tehdä jonkinlaisia, erilaisia toimenpiteitä. Siis rahallisia säästöjä.

Myllymäen väki, asukasyhdistys mukaan lukien, on ollut aktiivisesti puolustamassa koulua.
Myllymäen koulu oli palveluverkko selvityksessä 2018 mukana. Siihen ei koskettu, vaan laitettiin odottamaan jatkotutkimuksia. Peruskorajus on koululle tehtävä.

Seminaarin koulussa on menossa erilaisia selvityksiä. Vuokra on todella kallis, siellä on liikaa  tilaa nykyiselle koululle, yksi rakennus D-rakennus on käyttökiellossa. Kohta kaksi vuotta on suunniteltu päiväkotia samalle kampukselle, mutta neuvotteluissa tulee eteen ongelma rahasta tai sen käytöstä.

Pikkuhiljaa pitäisi mielestäni luopua koko ajatuksesta, avata palveluverkko ja miettiä uusi paikka päiväkodille.
Tänään oli mielenkiintoinen keskustelu. Koulun sali oli aivan täynnä.
Itse käytin puheenvuoron koulumatkasta, sen turvallisuudesta, sekä siitä, että mielestäni Seminaarin koulu on 680 lapselle oikein sopiva, enempää ei tarvitsisi sinne edes laittaa. Seminaari on hyvä koulu, hyvin johdettu ja siellä on paljon erilaisia lapsia. Hieno iso yhteisö. Pidetään se sellaisena.

Myllymäessä on 260 lasta. Monet tulevat lähialueelta ja kankaantakaa. Tänään kaikki kuulimme, heillä on kaikilla hyvä olla omassa turvallisessa lähikoulussaan. Lapsien tekemä video oli aivan ihana :) Koululla on yhteisöllisyyttä ja hieno yhteishenki ja iloiset oppilaat ja opettajat.

Itse  koen aamuisin pelkoa, kun kolmasluokkalainen lähtee kouluun. Parolantie on todella vaarallinen.
Kävelijöillä kun on vihreät, silloin kahdesta suunnasta tulee myös kääntyvät autot.
Usein aamuisin kävelen tuohon valoihin ja katson, että lapset pääsevät turvallisesti yli. Nyt on ollut todella pimeää aamuisin, kun ei ole luntakaan.

Myllymäen koululta, myllymäkeä alas tulevat ylittävät ensin Turuntien alussa ja keskellä on valot, mutta kaksi suojatietä on valoitta. En haluasi kenenkään vanhemman olevan huolissaan lapsen koulumatkasta. Jos Myllymäki loppuisi, lapset ylittäisivät Turuntien, Matti Alangonkadun ja Parolantien. Liian monta hankalaa ylitystä pienille koululaisille. Liikaa huolta vanhemmille.

Etsitään säästöt muualta, kun toimivista kouluista.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024