Varavaltuutetun neljä vuotta


 Olen saanut olla monessa mukana nämä neljä vuotta. Olen varavaltuutettuna päässyt osallistumaan SDP:n valtuustoryhmään. Olen istunut myös sivistys -ja hyvinvointilautakunnasta. Olen saanut paljon oppia ja päässyt osallistumaan päätöksentekoon. Valtuuston kokoukseenkin olen päässyt pitänyt puheenvuoron sekä paikalla, että pöntössä 😊

Kaikkihan oli aivan uutta ja olinkin aika pihalla ensimmäiset valtuustoryhmä kokoukset. Paljon tuli infoa ja uutta. Paperistahan luovuttiin ja kaikki saatiin Ipadit.

Lautakunnassa oli hyvä henki alusta lähtien. Monet olivat olleet jo pitkään lautakunnassakin.

Nostan nyt esiin asioita, joissa olen ollut ryhmän mukana sekä omia ajatuksiani.

Palveluverkkopäätös kouluja koskien. Itsehän olin yhden lukion kannalla. Olisin toivonut, että olisi saatu Tavastian kampukselle yksi toisen asteen koulutuskeskus.

Kouluista Alvettulan ja Myllymäenkoulujen kohtalo oli liipasimella kaksi kertaa ja Sairion päiväkoti. Kansalaisaktivismi nousi suureen osaan tällä valtuustokaudella. Sen merkitystä ei voi vähätellä, ei koulujen eikä toriparkin suhteen. Kaupunki haluaa myös osallistaa kuntalaisia päätöksenteko prosessissa.

Tekmen myynti, kouluruokailun koko ulkoistaminen, ei tuntunut hyvältä. Olin huolissani työntekijöistä, enkä suotta. Se, että kaupunki maksaa koulu ja laitosruokailusta Helsingin kaupungille, ei ole hyvä.

Kirjoitin aloitteen Joustoluokkien lisäämisestä kaupunkiin 2018. Joustoluokka on tuettu koulunaloittamisen luokka, jossa oppilas saa yksilöllistä tukea. Luokassa opiskellaan pääsääntöisesti alkuopetuksen ajan 1-3 vuotta ja sen jälkeen monet oppilaat ovat valmiita siirtymään isompaan yleisopetuksen luokkaan. SDP:n valtuustoryhmä jätti aloitteen. Syksyllä 2020 aloitti kaksi uutta määräaikaista pienluokkaa, siis yhden tyyppinen pienluokka. 😊

SDP- aloite Pullerin tekonurmen lämmittämisestä talvisin, oli yksi aloite jossa olin hyvin aktiivisesti mukana. Tänä talvena sitä onkin lämmitetty, koska nuoret ja lapset eivät saa kokoontua sisätiloissa Koronan takia.


SDP-Aloite neuvolapsykologista oli tärkeä, mutta sitä ei ole toteutettu, harmillista, koska sitä todella tarvitaan.

SDP-Aloite nuorten syrjäytymisestä tuli hyvään aikaan, koska ohjaamo aloitti toiminnan ja on erittäin tärkeä nuorten palveluita tarjoava yksikkö.

SDP- Aloite koulukuljetuksesta kahdesta kohdista, on edelleen prosessissa. Toivotaan, että kaupunki jossain vaiheessa ymmärtäisi ja rahat löytyisi tähän.

Bunkkerin, eli lasten ja nuorten pelipaikan saamisesta suurempaan tilaan, siihen tein töitä paljon. Sain valtuustolle oman ryhmäni avustuksella esityksen budjettiin, että Bunkkerin uuteen tilaan saadaan kaupungin rahaa. Yhteistyötä tehdään seurakunnan kanssa. Seurakunta toisin on veturina. Uutta tilaa ei vielä ole, mutta varat on varattu. 😊

Toriparkin suhteen olin koko ajan epäilevä. Mielestäni kaupunki ei voi maksaa yksityisten rakennuttajien parkkipaikkoja. Koko pitkä ja raskas prosessi kaatuikin, koska hanke peruttiin. Suuri osa kaupunkilaisista oli hanketta vastaan. Osallistuin kaikkiin infoihin sekä mielenosoituksiinkin toriparkkia vastaan. 😊

2020 Myllymäenkoulun toivoin säilyvän. Seminaarilla jonne lapsia ajateltiin, on jo lähes 700 lasta, sinne ei tarvita paljoa enempää lapsia. Myllymäkeläisten lasten koulumatkakin olisi tullut paljon vaarallisemmaksi.

Seminaarille on kaavailtu muutamaa esikouluryhmää. Siellä on ollutkin ja meidän lapset ovat käyneet esikoulun Seminaarilla. Olin hyvin tyytyväinen. Monet opettajat tulivat tutuiksi sekä koulu. Koulun aloitus oli helppoa, vaikka kumpikaan lapsi eivät ole olleet päiväkodissa.  

Lottapatsasta haviteltiin Hämeenlinnaan, vaikka Forssa ja Lahti sitä eivät ottaneet. Prosessi oli pitkä ja raskas.  Eikä prosessin eteneminen kestä päivänvaloa Patsas tuli Hämeenlinnaan. Piste!

Seminaarin koulun vuokra-asia on edelleen kesken ja siitä jätin eriävän mielipiteen lautakunnan kokouksessa.

Olen saanut paljon viestiä kaupunkilaisilta. Olen niihin vastaillut ja asioita selvitellyt ja vienyt tiedoksi lautakuntaan.

Olen käyttänyt lukuisia tunteja asioiden selvittelyyn ja asiapapereiden lukemiseen.

Varavaltuutettuna jää kuitenkin ulkopuolelle, koska ei pääse kokouksiin.

Toivon, että luottamusta löytyisi kaupunkilaisilta ja pääsisin valtuutetuksi.

Se nähdään keväällä. Pääsen tai en, aion edelleen olla mukana tavalla tai toisella ja olla kaupunkilaisten viestin viejä.

 

Kommentit

  1. Ihana Mia! Uskoni sinuun on horjumaton, sillä tiedän sinun ajatusmaailmasi asioista, tunteen palon ja sen, että jos jotain sanottavaa on, sinä sen myös sanot. Arvostan sitä, että et hyssyttele asioita ja osaat puhua niistä ilman poliitikkojen tyypillistä kiertelyä. Sinua ymmärretään. Älä koskaan kadota tuota taitoa poliitikan tiellä joka sinun kohdallasi on varmasti pitkä. Tsemppiä kuntavaaleihin rakas! :) <3 Nasu

    VastaaPoista
  2. Eiköhän se nyt nappaa! Syötit on ainakin viritetty. ��

    t. Lassi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024