Vaaliteemani kuntavaaleissa 2021

 

 

 

Tässä lyhyesti kerrottuna vaaliteemani.

Lapsiperheet ja turvallinen arki

Turvalliset ja hyvin toimivat koulut ja päiväkodit. Lähikouluja ja päiväkoteja tuetaan. Säilytetään hyvä saavutettavuus, joka puolella kaupunkia. Päivähoito järjestetään pääosin omana tuotantona ja yksityinen täydentää. Kouluihin lisätään avustaja sekä opetusresursseja, heti kun tarvetta ilmenee. Joustoluokkia ja pienluokkia lisätään. Psykologien ja kuraattoreiden saavutettavuus nuorille turvataan.

Perheille on turvattava matalankynnyksen tukitoimet, heti kun tarvetta ilmenee. Lapsiystävällisen Hämeenlinna ohjelman tavoitteet tuodaan käytäntöön Soten ja Sihyn yhteistyöhön panostaen. Yhteistyöllä haetaan sujuvuutta lastensuojelutilanteen parantamiseen.

Ohjaamon toimintaa tuetaan aktiivisesti, nuoret saavat tukea ja ohjausta samasta paikasta. Lasten ja nuorten harrastus mahdollisuuksia lisätään ja kaikille mahdollistetaan jokin harrastus.

Omaishoitajat, esteettömyys ja ikäihmiset

Omaishoitoperheiden tukemiseen, ohjaamiseen ja palveluihin turvataan riittävät resurssit Hämeenlinnassa. Ikäihmisten kotona asumista tuetaan ja palvelut ovat saavutettavissa. Yksinäisyyteen vastaan kolmannen sektorin yhteistyön lisäämisellä. Ikäihmisten tiedonsaantia helpotetaan puhelinpalveluin, heihin kontaktia ottaen. On huomionarvoista, että digitalisaatio ei ole kaikille luontevaa.

Esteettömyys kuuluu kaikille. Kaupunki edistää kaikenlaista esteettömyyttä, digitaalisten palveluiden, kulkemisen ja vapaa-ajan saavutettavuuden suhteen.

 

Kaupunki pitää huolta yrityksistä ja kaupungin työntekijöistä

Kaupungin omien työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta. Sijaisjärjestelyitä ei lopeteta, vaan taataan työntekemisen sujuvuus, myös työntekijöiden poissa olojen aikana.  Kaupungissa on monenlaisia työntekijöitä, virkamiehistä hoitajiin.

More alue rastikankaalla, on kaupungin helmi. Uusien yritysten tulo kaupunkiin mahdollistetaan kaavoituksella ja yritysten palveluiden sujuvuudella. Pyöräilykaupunkina Hämeenlinnaa kehitetään. Panostetaan matkailuun ja markkinointiin pitkällä aikavälillä, hyödynnetään keskeinen sijainti ja kaunisluonto.

Investoidaan resurssiviisaasti. Investoidaan niin, että kaupunki hyötyy ja saa tuloja. Riski-investointeihin ei ole varaa.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024