Puheeni valtuustossa koskien matkailua

 

Matkailun kehittämiseen varataan 100 000 euroa lisää!

Olen erittäin tyytyväinen. Me kaikki tiedämme tämän kaupungin potentiaalin matkailussa. Nythän tärkeää on, että viesti kuuluu ja näkyy tämän kaupungin ulkopuolella. Näkyvyyteen pitää panostaa ja laittaa resursseja.

Koko maakunnan kuntien yhteistyö on tärkeää ja sitä pitää kehittää. Kaikki mahdolliset messut ja tapahtumat on kierrettävä ja ihmiset pitää saada kiinnostumaan Hämeenlinnasta.

Yhdessä yhteistyöllä yritykset, yhteisöt, kaupunki ja muut kulttuurin toimijat varmasti saavat näkyvyyttä ja kuuluvutta. Se tiedetään, että tahtotila on yhteinen.

En voi olla mainitsematta tapahtumapuiston potentiaalia, kun korona helpottaa. Yksi tapahtuma tuo kaupunkiin ihmisiä myös selkeää rahaa yrityksille ja näkyvyyttä kaupungille. Tosin vain yhden tai kaksi päivää, sekin on jo hienoa.

Lähes kaksikymmentä vuotta ravintola-alalla olleena ja monessa paikassa työskennelleenä olen palvelut lukuisia turisteja. Erityisesti mieleeni on jäänyt kesä 2007 kun Hämeenlinnassa oli Asuntomessut. Silloin kävi paljon turisteja ja oli säpinää keskustassa ja ravintoloissa.

Jotain ihan uuttakin voisi kokeilla matkailun näkökulmasta.

Lopuksi, matkailun osalta ja kaupungin nähtävyyksien yksi iso vetovoimatekijä voisi olla meillä esteettömät palvelut. Kaupungin ja yritysten ja markkinoinnissa kannattaa erityisesti kotsivuillaan kertoa, kuinka esteetön paikka on! Se on positiivista markkinointia.

Kun vihdoin , saadaan tuonne Hämeensaareen kaivattu esteetön uimaranta. Ramppi kaiteineen ja turvallinen veteen menoluiska. Se olisi ensimmäinen koko Kanta- Hämeessä. Tämä, jos joku olisi matkailuvaltti, joka kannattaisi hyödyntää ja jota kannattaisi markkinoida.

kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikataan ja sopeutetaan, köyhät kyykkyyn!

Palveluiden oltava saavutettavissa hyvinvointialueella

Kaikki puheenvuoroni aluevaltuuston kokouksessa 9.4.2024